Tervey Viktória

tervey viki

Viki és Nelly

“Ő a barátod, a társad, a védelmeződ, a kutyád. Te vagy az élete, a szerelme, a vezetője. A tiéd marad, hűen és igazul, az utolsó szívdobbanásáig. Tartozol neki azzal, hogy méltó leszel erre a szeretetre.”

Az állatasszisztált terápiával való foglalkozás gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott bennem. Mindig is nagyon szerettem az állatokat, és az, hogy a kutyámmal dolgozhatok együtt és közösen segíthetünk a rászoruló embereken a legjobb dolog a világon. Azonban hosszú út vezetett odáig, hogy elmondhassam, van egy terápiás kutyám.

Amikor elhatároztam, hogy szeretnék ezzel foglalkozni, még állatszőr allergiával küzdöttem, ami tizenéves koromban alakult ki nálam. Akkoriban nagyon megviselt, hogy nem játszhattam és simogathattam többet a kedvenceimet. Keresni kezdtem a megoldást, amivel az allergiámat ki tudnám küszöbölni, hogy álmaim munkáját végezhessem. Közel egy éves kezeléssel sikerült elérnem, hogy vállalkozhattam kutyatartásra. Akkor már tudatosan választottam a golden retriever fajtát.

Sunny az első goldenem, aki egy gyönyörű, most már 3 éves kan kutyus. Nagyon okos, és érzékeny lelkületű kutya, aki igazi egyéniség. Pici korától képeztem, ő az első „tudatosan nevelt” kutyám.

1,5 évvel később érkezett hozzánk Nelly, a most 1,5 éves golden kislány, aki „szerelem volt első látásra”. Kedves természetével azonnal elbűvölt mindenkit. A kiképzése során mindig maximálisan teljesített, minden feladatot tökéletesen akart végrehajtani, nagyon jól motiválható, lelkes kutyus. Imádja az embereket, könnyen teremt kapcsolatot bárkivel és mindenki felé teljes bizalommal közelít. Nagyon szereti, ha simogatják, megérintik őt.

Gazdasági végzettségem van, a munkám mellett végzett terápiázás igazi felüdülést jelent a számok világa után.

 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS